Голяма трагедия се разигра в дома на бившия треньор на мъжкия ни национален отбор по волейбол Георги Василев. 85-годишната му майка Николинка Петрова пострада сериозно при пожар в жилището си вчера, предизвикан най-вероятно от печка на твърдо гориво.
Жената е с 65 процента изгаряния и е настанена за лечение във Военно-морска болница във Варна.

Сигнал за инцидента е бил подаден в 8:53 часа в звено "Пожарна безопасност и спасяване". Минути след 9 часа репортер на спортния сайт на добричка област "Център спорт" бе на мястото на пожара. Пламъците бяха бързо изгасени.

Георги Василев и майка му живеят заедно в двуетажна къща по ул. "Дора Габе" №5 в Добрич. По време на инцидента Николинка била на първия етаж, а Георги Василев - на втория. Волейболният спец разказа, че по едно време чул звуци, подобни на виене. Помислил, че е голямото му куче, което отглежда в двора. Звуците обаче се засилили и решил да провери какво става. Георги Василев в момента е с патерици заради претърпяна преди дни травма. Успял обаче да се добере до първия етаж, където заварил страшна гледка - майка му горяла като факла. Веднага започнал да я залива с вода и я изгасил. Веднага се обадил на тел. 112, но отсреща започнали да му задават много въпроси и да го бавят. Тогава съпругата на Василев се обадила на тел. 160 и огнеборците пристигнали мигновено.

"Вероятно жената е разпалвала печката и така се е стигнало до пожара", заяви комисар Димчо Симеонов.

Не било изключено Николинка да е наляла запалителна течност - спирт, бензин или нещо друго. 85-годишната жена е с опасност за живота, след обработване на раните е настанена в Отделението по реанимация, казаха лекари. /БЛИЦ

3.JPG