ВСИЧКО ПО ТЕМАТА СЪС СИЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ТУРЦИЯ >

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Тъжни новини започнаха да пристигат в Кипър от спасителната операция на кипърските турски момчета и момичета от училищния волейболен отбор от Фамагуста, които бяха заклещени в руините на хотел в град Адъяман, Югоизточна Турция. След драматични три денонощия са открити първите загинали.

Три жертви - двама учители и едно момче осмокласник от кипърско-турската група спортисти, бяха открити късно вечерта в сряда и през изминалата нощ.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Днес, четвърти ден поред, спасителните екипи продължават разчистването на руините, където 32 души, от които 23 деца, все още чакат да бъдат спасени, но надеждите избледняват, съобщиха кипърските турски власти. В развалините е и 13-годишният син на единия загинал учител.

Звездните отбори по волейбол за момичета и момчета на училище във Фамагуста са били на състезания в Адъяман. Според свидетели хотелът им е паднал като „къща от карти“.

Близо 200 спасители, изпратени от кипърските турски власти, и родители, участват в операцията по издирването на децата.

Общо 6 кипърски турски ученически спортни групи са се намирали в района на бедствието, 5 от тях - около 80 деца и възрастни, се завърнаха благополучно с полети от Адана в понеделник и вторник вечерта.

Досега има съобщения за 9 загинали кипърски турци в други райони на земетресението.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК