Петър Костадинов е новият старши треньор на мъжкия Виктория Волей (Пловдив), съобщиха за BGvolleyball от ръководството на клуба. Костадинов, който е кадър на Виктория, се завърна на работа в клуба след половингодишно отсъствие заради дипломирането си като юрист. 

Виктория Волей предложи на младия специалист отново да води представителния тим, след като Николай Желязков замина за Русия. Желязков бе поканен за наставник на "оранжево-сините" през зимата именно на мястото на Костадинов, който трябваше да отдели време и на образованието си.

Новият наставник ще разчита изцяло на юноши старша и младша възраст за предстоящия сезон във Висшата лига. Той вече привика на тренировки част от състезателите, като допълнителна почивка бе дадена на националните състезатели. Завърналите се с бронзови медали от Балканското първенство за юноши младша възраст Николай Къртев, Станислав Драмов и Трифон Лапков ще се присъединят към отбора следващата седмица. 

Почивка получи и завърналият се с контузия от националния отбор за момчета Иво Иванов. Последен към пловдивския тим ще се присъедини българският национал по два вида спорт – волейбол и плажен волейбол - Стефан Иванов, който в момента е ангажиран с участията си по пясъчните кортове на Европа.