Мачът за петото място в женското държавно първенство по волейбол между Спартак 96 и Славия-СУ предложи зрелище на зрителите в плевенската зала. Интересни бяха не толкова изявите на двата тима, колкото заформилия се скандал между главния съдия на двубоя Мирослав Милев и треньора на столичния тим Кремена Трифонова.
 
В самия край на срещата нервите на наставничката не издържали и тя избухнала срещу рефера, пише “7 дни спорт”. Стигнало се до заплахи от страна на Трифонова, която се заканила да счупи носа на Милев и го нарекла “селски”.
 
Според ръководството на Славия-СУ гневният изблик на треньорката бил провокиран от тенденциозно и провокативно съдийско отношение. От софийския клуб разкриват, че две едни и същи бригади винаги свирели мачовете на Спартак 96 срещу непретенциозни съперници. Въпросните рефери били известни като “главорезите”.
 
Според човек от щаба на Славия-СУ умишлените дребни провокации започнали още след първия гейм, когато Милев привикал при себе си безпричинно единия лайнсмен. В крайна сметка Спартак 96 спечели мача с 3:1 (25:19, 25:20, 20:25, 25:15) и завърши на пето място в първенството.