Старши треньорът на мъжкия Берое Мирослав Живков ще води националите до 19 години на България, обяви президентът на БФВолейбол Любо Ганев след заседанието на Управителния съвет на федерацията.

Живков, който е бивш селекционер на женския ни национален отбор на България, заема мястото на Виктор Карагьозов, който по-рано подаде оставка.

През 2022 година националите до 19 г. спечелиха бронзови медали на европейското първенство под ръководството на Карагьозов.

На заседанието на Управителния съвет на БФВолейбол се реши също Лоренцо Мичели да продължи да води женския национален отбор. 

Една от точките на събранието бе разглеждане на становището на Треньорската комисия относно работата на италианеца и обсъждане на евентуалното продължаване на договора му. Взето бе решение Мичели да остане на поста. Договорът на италианския специалист ще бъде продължен с още една година.

УС разгледа и отчета на Давид Давидов относно инициирани през 2022 г. проекти на Комисията за детско юношески волейбол (КДЮВ ) и актуална информация за тях.

УС избра Борис Халачев да бъде координатор на БФВ в работата й със съдийската комисия.

Лоренцо Мичели: