Селекционерът на женския волейболен отбор на България Иван Петков заяви, че е мечтал за много по-сериозни неща от това да бъде спечелена групата на Европейското в Пловдив.

„Едно браво на момичетата. Оттук нататък предстоят важните неща. Ние трябваше да играем за резултат, а това тежи. Важното е да показваш характер и амбиция да играеш добър волейбол и да си сред най-добрите. Момичетата успяха да го направят. Със сигурност имахме много моменти, в които не бяхме убедителни и концентрирани в нашата игра. Всичко си има своите норми и граници“, сподели Петков след победата срещу Полша с 3:1 гейма.

„В следващия мач трябва да се представим още по-добре. Нека да не спираме до тук. Мечтал съм за много по-сериозни неща от това да спечелим в групата. Искам момичетата и треньорите да оставим здраво стъпили и да продължим да работим скромни, без да правим впечатление. Не мисля, че отборът на Швеция е лесен съперник. Не мисля, че на Европейското първенство има лесни съперници. Отборът, който водя трябва да има респект от своя съперник. В отбора на Швеция има много добри състезателки. Надявам се да се възползваме от домакинския фактор, от емоцията на хората и от еуфорията на хората“, добави наставникът на "лъвиците".