Треньорът на женския волейболен Левски Радослав Бакърджиев обясни, че през новия сезон "сините" ще бъдат с много променен състав. Младият специалист гостува в Пресклуб "България", където говори за подготовката на отбора, селекцията и обяви къде ще домакинства Левски.

"Започнахме подготовка на 1 август с намален състав поради участието на част от състезателките в националните отбори. След това тренировките продължиха при пълен състав, като подготовката ни бе само в София. Реално ще играем със състава, който стана шампион за девойки старша възраст миналата година. Момичетата, с които разполагаме, са млади и перспективни. От изиграните досега контролни срещи загубихме всичките, но тези мачове ни дадоха ясна представа за състоянието на нашия отбор и нивото на основните ни конкуренти", заяви Бакърджиев.

Той каза, че през този сезон Левски ще бъде без три от водещите си състезателки. Мирослава Паскова ще играе в Полша, Вероника Бежандолска ще премине в отбор от Унгария, а за Нася Димитрова сигурно е само това, че няма да облече синия екип. Бакърджиев научил от медиите, че националката ще играе в Марица (Пловдив).

Треньорът на Левски уточни, че е доволен от състезателките, независимо, че има още върху какво да се работи в различните елементи. Отборът е осигурен финансово, състезателките имат добри условия за тренировки, тези, които са от провинцията, имат  квартира и храна, с екипировката всичко е наред.

„Отборът на Марица има много добри състезателки и е фаворит за титлата, но мисля, че останалите тимове са равностойни и първенството ще бъде интересно. Домакинските мачове в шампионата ще играем в зала „Сиконко”, каза Бакърджиев.

Капитанът на отбора Кристиана Петрова уточни, че независимо, че отборът е млад, във всеки мач ще излиза за победа и с амбиция да бъде в призовата тройка в крайното класиране.