Треньорът на Марица Иван Петков похвали волейболистките си след победата с 3:2 гейма над "Левски" и триумфа с шампионската титла на България.

"Спечелихме този двубой с колектива, който имаме. Отборът показа голям характер. Поздравявам всички момичета, които играха. Те са страхотни.  Не съм си представял, че този мач ще бъде така емоционален.  Принципно съм доста уравновесен, но имаше ситуации, които ме накараха да бъда по-емоционален. Що се касае до дубъла, това е нещо, което си бяхме поставили като цел, и се радвам, че го изпълнихме. Цел, която на нас специално много ни тежеше. Цел, която преследвахме постоянно. Късметът беше на наша страна и победихме. Тук е моментът да поздравя и "Левски" - отбор, срещу който всички мачове през този сезон бяха такива. Тези мачове имаха интрига и направиха първенството по-специално", каза Петков.

"Определено това е най-силната Марица, която сме имали. Имахме само един слаб мач през целия сезон и това беше преди няколко дни. Радващо е, че сега затвърдихме, че сме по-добър отбор от "Левски". Този отбор може още много, много да гради. Постигнатият с много работа и много лишения златен дубъл ни бе нужен, за да докажем сами на себе си, че можем да го постигнем и да постигнем амбициите си, а не само да афишираме, че сме най-добрият клуб, с най-доброто управление и най-добрите условия.  Много пъти сме падали, но знаехме, че пътят е правилен. Беше трудно първия път. Много години страдахме и го искахме.  Дойде моментът, в който успяхме. Момичетата не са се поколебали, че правят нещо истинско.  Започва израстването на отбора. Според мен за тези момичета предстои едно бляскаво бъдеще, което ще бъде по-различно за целия женски волейбол в България", добави треньорът на Марица.