Старши треньорът на женския волейболен Марица (Пловдив) Иван Петков застана на кормилото и на новосформирания женски "Б" национален отбор по волейбол на България, който ще представя страната в предстоящото издание на Европейската лига. Тимът се подготвя на лагер в Teтевен от 15 май. Сред избраничките на Петков попаднаха и три настоящи и четири бивши състезателки на пловдивския клуб. Тези, които през изминалия клубен сезон защитаваха цветовете на родната Марица, са крайният нападател Силвана Чаушева, центърът Милена Димова и либерото Жана Тодорова. Момичетата от пловдивската школа в новия национален отбор, които вече се подвизават в други клубове, са разпределителките Цветелина Николова и Кристина Гунчева, центърът Мира Тодорова и либерото Кристин Колчагова.

В състава са още разпределителката Петя Баракова, диагоналите Габриела Цветанова и Ралина Дошкова, четворките Гергана Димитрова, Симона Димитрова, Гергана Петрова и Мирослава Паскова и центровете Виктория Георгиева и Нася Димитрова.

Иван Петков ще разчита и на следния щаб: треньор Радослав Бакърджиев, лекар Георги Касабав, кинезитерапевт Николай Касабов, статистик Владимир Каракашков и кондиционен треньор Николай Цветков.

За момента контролни срещи за отбора не са предвидени, обявиха от Българска федерация волейбол.