Националният отбор по волейбол за кадети до 19 г. замина за Турция, където ще участва на Европейско първенство. Талантите се качиха на полет за Истанбул, а по-късно ще се качат на самолет за Анкара. Късно тази вечер възпитаниците на Виктор Казагьозов ще направят и първата си тренировка.

”Отиваме за сериозни битки. Надяваме се да защитим честта на българския волейбол. Момчетата са спокойни, но и амбицирани. Имаме потенциал, надявам се да реализираме труда си от последните няколко месеца”, заяви Карагьозов.

„Фланелките са три вида - бяла, зелена и червена. Ще започнем с белите екипи срещу домакините от Турция. Това ще бъде много важен мач. Според информацията ни изпъква отборът на Сърбия като традиционно силен европейски противник”, добави младият специалист.

Неговият помощник ще бъде легендата на родния волейбол Димо Тонев. В щаба са още Христо Драмов (тийм мениджър), Динко Захариев (лекар), Александър Върбанов (физиотерапевт) и Димитър Димитров (статистик).

СЪСТАВЪТ НА БЪЛГАРИЯ
разпределители:
Георги Сеганов (ЦСКА), Георги Топалов (Арда)
посрещачи: Станислав Величков (Марек Юнион-Ивкони), Златко Кьосев ("Левски Волей"), Веселин Илиев (ЦСКА), Димитър Маринков ("Левски Волей")
диагонали: Иван Иванов (Виктория Волей), Спас Байрев (Виктория Волей)
централни блокировачи: Николай Георгиев (Виктория Волей), Петър Ненков (Пирин Балканстрой), Красимир Георгиев (Арда).