Треньорът на волейболния шампион на България при мъжете Нефтохимик Петър Дочев бе щастлив след победата с 3:1 гейма срещу Монтана в последния мач от битката за трофея.

"За изпълняване и преизпълняване не трябва да се говори. Постигнахме нещо много хубаво и е много радващо, че в всеки финал, на който сме се изправяли, сме го взимали", коментира след срещата Петър Дочев.

„Скоро ни предстои и Купата на България. Много съм щастлив, щастлив съм и за момчетата, защото положиха много усилия, за да стигнем до тук. Това беше сезон, изпъстрен с много различни емоции. Аз винаги съм вярвал в отбора и момчетата. Вярата е много важно нещо, отдал съм се изцяло на отбора и момчетата и тази вяра ни донесе отличието. Опитът беше решаващ за днешната победа. Това е плод на много усилия от всички в клуба. Един съвкупен труд с влагане от всеки един в работата му. Радващото е, че стигнахме до този успех", разкри наставникът каква е тайната на успеха.

"На този етап най-сигурното попълнение за Купата е Николай Учиков. Предстоят разговори за още един пост - посрещач. Причината да търсим човек там е, че на 20 април Георги Петров заминава на Европейско първенство с националния отбор. Той израсна много и ще има място в отбора и занапред", завърши Петър Дочев с поглед към турнира за Купата на България.