Треньорът на двукратната световна шампионка за девойки на 100 и 200 метра от Пекин 2006-а Тезджан Наимова - Стойко Цонов, както и още трима пловдивчани са попаднали в екипа на новия старши треньор на младежкия национален отбор на България по волейбол за девойки до 19-годишна възраст Стоян Гунчев-Чугуна. Цонов замина за подготвителния лагер-сбор на националките в Габрово и вече се грижи за физическата и кондиционална подготовка на националките.

Другите две имена в щаба на Гунчев са лекарят на волейболен клуб Марица и на футболния Спартак (Пд) д-р Георги Касабов, както и известният пловдивски рехабилитатор и масажист Петър Караджов. Както е известно в екипа на Чугуна е и старши треньорът на представителния женски отбор на ВК Марица - Иван Петков, който му е дясна ръка и пръв помощник треньор.

Междувременно продължава подготовката на волейболните националки в Габрово за предстоящата квалификация за световното първенство при девойките. Квалификационният турнир ще се проведе от 8 до 10 май в местната спортна зала „Орловец". Тези дни Гунчев предвижда контролен мач на националките. В него 51-годишният пловдивски спец иска да види моментната игрова подготовка на състезателките и да отработи някои тактически постройки на играта им./БЛИЦ