Треньорът на волейболния шампион ЦСКА Александър Попов заяви, че е доволен от жребия в Шампионската лига. “Червените” ще участват за трета поредна година и се паднаха в група със Зенит, френския Кан и немския Унтерхахинг.

“За нас е голяма чест да играем за трети пореден път в Шампионската лига. Не е лесно в тези времена да представяме България в Европа, тъй като финансовата ситуация е много трудна. Трябва да отбележим, че България няма право на участник в Шампионската лига, но за пореден път получихме уайлд кард”, каза Сашо Попов на пресконференция в Пресклуб България.

„Рано е да давам оценка на групата. Тази година ми се струва малко по-лека от миналата, макар че отново има изразен фаворит в лицето на Зенит. Другите три отбора сме равностойни, ще бъде голяма битка за втората позиция”, допълни наставникът.

„Ще привлечем две нови попълнения, но идеята е да запазим ядрото на състава. Теди Салпаров остава при нас и през следващата година, Влади Александров подписа договор с нас, така че вече няма да се подвизава при нас под наем. Единственият човек, който си тръгва на този етап, е Ники Николов. За да си тръгне някой друг, трябва да получим много сериозни оферти от клубове, които се броят на пръстите на едната ми ръка. Нямам намерение да развалям селекцията на Попов”, заяви президентът на клуба Георги Георгиев.

„Държа на български състезатели в отбора, но ако се наложи ще прибегнем до чужденци. До 1 август отборът трябва да е завършен”, допълни специалистът.

„Ще играем в Самоков и този сезон, защото това е най-добрата зала, с която разполагаме близо до София. В момента сме вложили всички си сили в това да се опитаме да бъде отменено наказанието на тима за една среща без публика. Единствената новост тази година ще бъде, че ще има вход от 1 или 2 лева за мачовете от Шампионската лига. Тези пари обаче няма да влязат в отбора, а ще бъдат дарени на дом за деца”, завърши Георгиев./БЛИЦ