Алберто Джулиани е новият старши треньор на Хебър, информираха от волейболния клуб от Пазарджик. 

58-годишният италианец наследява поста от сънародника си Камило Плачи, който се раздели с "тигрите" след края на сезона. Джулиани наскоро беше назначен за селекционер на националния отбор на Турция и ще води двата тима.

"Алберто Джулиани застава начело на Хебър. Трикратният шампион на Италия идва в Пазарджик след спечелване на Чалъндж къп и гръцкото първенство с Олимпиакос", се казва в съобщението на клуба от Пазарджик, който отстъпи първото място в шампионата на Нефтохимик 2010.

В кариерата си 58-годишният Джулиани има спечелени още много отличия сред които ЦЕВ Къп, три пъти суперкупата на Италия, суперкупата на Полша, както и два пъти сребърни медали от европейско първенство със Словения. Треньорът на Хебър е водил отборите и на Кунео, Лубе, Модена, Пиаченца, Верона в Италия, Халкбанк в Турция, както и Режов в Полша. 

Настоящият селекционер на Турция е водил още съставите на Словакия и Словения. Той беше сред кандидатите за национален селекционер на България, но БФВолейбол избра Пламен Константинов.

Джулиани е щастлив от поетото предизвикателство да застане начело на Хебър. "Винаги съм се радвал на предизвикателствата и новите приключения. Щастлив съм, че съм новият треньор на Хебър. Благодаря на президента и кмета за гласуваното ми доверие и съм сигурен, че с помощта на всички, клуба, щаба и играчите ще успеем да свършим добра работа", написа Алберто Джулиани в социалните мрежи.