Силвано Пранди е фаворит за поста селекционер на националния отбор по волейбол, пише “Спортал”. Професора е ученик на Георги Чолов, който в момента не се занимава с волейбол, но не крие, че именно той е научил Пранди на тънкостите в занаята.

“Силвано заяви още преди много години в италианските медии, че съм неговият учител. Това наистина е така. През 70-те години аз бях взел Силвано под моя опека в Торино и именно там той израсна неимоверно много. Пранди е точният човек, който да поеме националния отбор. Той има всички качества да продължи успехите на България в световен мащаб”, коментира бившият наставник на мъжкия национален отбор, Левски-Сиконко и Марек Юнион Ивкони.
 
В момента италианецът е старши-треньор на Бре Банка Ланути (Кунео), където от началото на новия сезон играе Владимир Николов. Привличането му ще излезе най-изгодно за родната ни централа. Вероятно италианският специалист ще се съгласи да поеме националния тим срещу около 70 000 евро за месеците (б.а. максимум 5 месеца на година), в които ще работи за България. Така той ще излезе най-евтиният и същевременно най-качествен вариант сравнен със своите опоненти – Хулио Веласко (Аржентина), Раул Лозано (Аржентина), Франческо Дал Олио (Италия) и Нокола Матияшевич (Сърбия).
 
Освен това, с привличането на Силвано Прадни за селекционер на България, най-вероятно в тима ще остане и Владимир Николов, който в момента играе за водения от Професора италиански тим Кунео. Очаква се до 20 дни федерацията по волейбол официално да оповести Силвано Пранди за наставник на България./БЛИЦ