Десислава Величкова завоюва два медала като старши треньор на националния отбор за мъже под 17 години в рамките на един месец. Тя изведе България до титлата на Балканското първенство в Албания, а вчера завоюва и сребно на Европейското първенство в Черна гора. 
Величкова наследи през месец март поста от Андреа Буратини, който бе назначен за селекционер в тима под 21 години, но и бе с момчетата в Подгорица. 

През 2023 г. отборът направи страхотна серия от 15 поредни победи и остави страхотни впечатления с играта си. Величкова днес отговари на въпроси на медиите при завръщането на родна земя:

- Поздравления за големия успех! Някаква магия ли има в българския подрастващ волейбол, че всички отбори да са в топ 3?
- Благодаря ви! Не, няма магия. Всичко е работа. Добре планирана работа с помощта на Българска федерация по волейбол. Треньорският щаб и момчетата свършиха изключително много работа през това лято, за което ги поздравявам. Защото по времето, в което те си вършеха работата, техните връстници си почиваха. Те бяха по 6 часа в залата! Този труд винаги се възнаграждава.

- След такъв поход от победи някаква умора ли ви повлия във финала? Въпреки страхотния успех, сигурно ви е яд, че не спечелихте златото?
- Отборът на Италия е изключително добър. Това си е традиция вече дълги години. Ние играхме добре. Изпуснахме важни моменти, а в такива мачове – като финалите, изпуснем ли определени точки, побеждава този, който има повече в тях. Така че, ние ще си направим нашите изводи, ще поговорим с момчетата върху какво трябва да поработим и се надявам, че другият път мачът ще бъде още по-тежък за противника и победата ще е за нашия отбор.

- Наблюдава се една хубава приемственост в отбора. Вие бяхте първо помощник на Андреа Буратини, а през март поехте поста на старши треньор. Ще останете ли с набора и за следващата възрастова група – под 19 години?
- Тук е мястото да благодаря на г-н Андреа Буратини и на федерацията, че ми дадоха тази възможност – да продължа работата с отбора. Това беше много хубава последователност, защото състезателите свикнаха с нашия начин на подготовка и нищо не се загуби. Ние само надграждахме. Поради тази причина, в отбора нямаше сътресения и си показа това, което може на терена. Ние в последните шест месеца има последователно 15 победи. Като започнем от квалификациите, минем през Балканското първенство и осемте последователни мача на Европейското първенство. Този отбор, който го виждате сега, да са здрави, да продължават да работят с тази стръв и с това желание, очакват ни хубави моменти.