Бившият български национал Матей Казийски и съотборниците му от Итас Диатек (Тренто) записаха категорична победа като гости над предпоследния в класирането КМК (Равена) с 3:0 (25:19, 25:15, 25:19) в мач от последния 22-ри кръг на италианската Серия А1.

Капитанът на БГ Тренто Матей Казийски, който започна като титуляр, но бе сменен още в първия гейм, завърши със скромните за него 2 точки. Най-резултатен стана Матео Бургщалер с 12 точки, а Филипо Ланца добави 10 точки за успеха. Българският диагонал Николай Учиков, който влезе като резерва, игра стабилно и се отчете със 7 точки за победата. За тима на Равена Бруно Дзануто реализира също 12 точки.

Така воденият от бившия български селекционер Радостин Стойчев тим завърши редовния сезон на първо място в класирането с 54 точки след 19 победи и 3 загуби.

На 1/4-финалните плейофи Казийски и компания ще срещнат победителя от 1/8-финала между 8-ия БКК-НЕП (Кастелана Гроте) с национала Виктор Йосифов и 9-ия Тонно Калипо (Вибо Валентия). Първият мач е чак на 27 март (сряда) от 21,30 часа българско време, като Тренто са гости.