Звездата на българския волейбол Матей Казийски и съотборниците му от Итас Диатек (Тренто) се класираха на пети пореден финал в италианската Серия А1. Възпитаниците на българския наставник Радостин Стойчев надиграха като гости водения от бившия селекционер на България Силвано Пранди Андреоли (Латина) с 3:0 (28:26, 25:13, 25:23) във втория мач от полуфиналната серия.

Казийски започна като титуляр, но беше сменен още в първия гейм от младия Филипо Ланца. Казийски завърши с 2 точки. Чешкият диагонал Ян Щокър стана най-резултатен с 16 точки и бе обявен за най-полезен играч (MVP) на мача, а Османи Хуанторена добави 13 точки. Националът Цветан Соколов не влезе в игра. От друга страна българинът с италиански паспорт Йордан Гълъбинов влезе за малко за Латина във втория гейм и се отчете с 1 точка, а най-резултатни за домакините бяха Якуб Ярош и Мърфи Трой с по 10 точки.

Тренто спечели серията с 2:0 победи и ще играе на финала в неделя (22 април) от 19:00 часа българско време в Милано срещу победителя от другия полуфинален плейоф между вицешампиона Бре Банка Ланути (Кунео) и силния тим на Лубе Банка Марке (Мачерата)./БЛИЦ