Воденият от Радостин Стойчев италиански Енърджи Т.И. Диатек Трентино (Тренто) постигна ценен успех в първия си мач за сезона от евротурнирите. Тренто спечели с 3:1 (22:25, 25:21, 26:24, 25:18) като гост на сръбския Войводина (Нови Сад) в първи 16-финален мач за Купата на ЦЕВ, втория по сила евротурнир, пише bgvolleyball.com.
 
Мачът не бе никак лесен за италианците, които се наложи да обръщат от 0:1. Матей Казийски реализира 13 точки (2 аса, 1 блокада, 42 % в нападение), но над всички бе съотборникът му Филипо Ланца, който избухна с 22 точки (1 ас, 2 блокади, 56 % в атака). Страхотно се представи и избраният за №1 сред централните блокировачи за миналия сезон в Серия А1 Емануеле Бирарели, който записа 12 точки (6 (!!) блокади, 60 % в нападение). За сръбския тим 20 точки заби Милан Катич (4 аса, 46 % в атака).
 
"Мачът бе труден и за това повлияха доста фактори, един от които бе, че нямахме алтернатива при игра с висока топка, но все пак се справихме, че успяхме да измъкнем ценен резултат", коментира след мача българският треньор на Тренто. "Започнахме трудно срещата и се чувствахме несигурни. След това започнахме отначало и успяхма да вземем и третия гейм, благодарение на страхотните сервиси на Мартин Немец. След това вече всичко бе по-лесно. 3:1 е резултат, който ме удовлетворява, така както съм доволен и от представянето на моя отбор и преди всичко от реакцията му след тежкото начало. Имаме нужда да работим здраво във фитнеса, нещо, което през последната седмица нямахме възможност да направим", допълни още Радо Стойчев.
 
Главен съдия на този двубой бе българинът Александър Виналиев. Реваншът в Тренто е на 19 ноември от 21:30 ч българско време.