Звездата на българския волейбол Матей Казийски и съотборниците му от Итас Диатек (Тренто) постигнаха пета поредна победа в италианската Серия А1. Момчетата на българския наставник Радостин Стойчев надиграха много трудно и драматично шампиона Кучине Лубе Банка Марке (Мачерата) с 3:2 (25:23, 25:21, 20:25, 23:25, 15:12).

Тренто излезе на 3-то място във временното класиране с 14 точки след 5 победи, 1 загуба и мач по-малко, докато Мачерата продължава да е лидер с 19 точки след 6 победи и 1 загуба. В следващия 8-ми кръг възпитаниците на Радо Стойчев гостуват на БКК-НЕП (Кастелана Гроте), където играе българският национал Виктор Йосифов.

Звездата и капитан на БГ Тренто Матей Казийски игра стабилно цял мач и завърши с 15 точки. Най-резултатен за трентинци стана Ян Щокър с 22 точки, който бе определен и за най-полезен играч (MVP) на мача, а Османи Хуанторена добави 20 точки. Другият българин в тима на "жълто-сините" Николай Учиков влезе в игра за малко в края на четвъртата част. За Мачерата Саша Старович и Симоне Пароди реализираха съответно 17 и 15 точки, но и това не помогна за победата.