Волейболистите на Трентино Волей (Тренто) на практика се класираха за полуфиналите на световното клубно първенство в Бетим (Бразилия). Италианският тим срази аржентинския гранд Персонал (Боливар), където играе Тодор Алексиев, с 3:1 (25:18, 23:25, 25:17, 25:19) във втория си мач от група „В”.

Най-полезен за Тренто стана чешкият диагонал Ян Щокър с 19 точки, а капитанът Филипо Ланца добави още 14 точки за победата.

Тодор Алексиев започна като титуляр за своя тим, но бе сменен във втория гейм от Силмар Алмейда. Българският посрещач завърши срещата с 3 точки. Най-резултатни за Персонал станаха австралийският национал Томас Едгър и Лукас Окампо с по 11 точки.

След успеха си Тренто, който е четирикратен световен клубен шампион, води в групата с 6 точки след 2 победи от 2 мача и на практика се класира за полуфиналите на турнира. Алексиев и Персонал са на трето място във временното класиране с 1 победа, 1 загуба и 3 точки, колкото има и другият аржентински тим Сан Хуан, където играе Николай Учиков.