Шампионът Итас Диатек (Тренто) завърши с победа редовния сезон в италианската Серия А1, след като в последния 26-и кръг разби у дома Андреоли (Латина) с 3:0 (25:15, 25:21, 25:15). Радостин Стойчев даде пълна почивка на капитана Матей Казийски и дори не го включи в групата за мача. Цветан Соколов започна титуляр и стана най-резултатният волейболист с 18 точки. Османи Хуанторена се отличи с 15. Младокът Филипо Ланца, който замести Казийски в стартовия състав, заби 13 точки и бе избран за MVP. Полякът Якуб Ярош записа 14 точки за тима на Латина, който е воден от бившия селекционер на България Силвано Пранди.

В плейофите, които този сезон ще се проведат по нова система, Тренто (№1 в редовния сезон) ще срещне в мини-турнир в „Пала Тренто” Рома Волей (№8) и Сан Джустино (№12) от 7-и до 9 април. Първите 4 отбора в класирането ще са домакини на четири 1/4-финални турнири. Това са Тренто, Лубе Банка Марке (Мачерата), Бре Банка Ланути (Кунео) и Сислей (Белуно).

Група “А”: Тренто, Енърджи Рисорсес (Сан Джустино), Рома Волей (Рим).

Група "В": Лубе Банка (Мачерата), Марми Ланца (Верона), Акуа Парадизо Монца Брианца (Монца)

Група "С": Бре Банка Ланути (Кунео), Тоно Калипо (Вибо Валентия), Копра Елиор (Пиаченца).

Група "D": Сислей (Белуно), Андреоли (Латина) и Каза (Модена).

Победителите от 4-те групи се класират за полуфиналите, които ще се изиграят в серии до две победи, като датите са 12, 15 и 18 април. Схемата е първият от група А срещу първия от група D и победителят от група В срещу победителя от група С. Финалът е на 22 април в зала "Медиоланум Форум д′Асаго" в Милано./БЛИЦ