Световният и европейски клубен волейболен шампион Трентино БетКлик (Тренто) завърши със загуба участието си в груповата фаза на Шампионската лига. Играчите на българския треньор Радостин Стойчев, които се бяха класирали за следващата фаза предварително, паднаха като гости от германския гранд Фридрихсхафен с 2:3 гейма (25:23, 20:25, 25:22, 19:25, 10:15) среща от последния 6-и кръг в Група "D".

Радо Стойчев заложи на повечето от резервите си в тима, което даде шанс на Цецо Соколов да блесне с 28 точки. В същото време Вальо Братоев завърши мача с актив от 10 точки. Най-резултатен за победителите от Фридрихсхафен бе естонецът Оливер Вено с 22 точки.

След тази загуба Трентино БетКлик (Тренто) завърши на второ място в Група "D" с 12 точки и продължава напред във фазата на елиминациите. Волейболистите на Фридрихсхафен останаха трети с 9 точки и ще продължат участието си в т.нар. "Чалъндж кръг" на втория по сила европейски клубен турнир - Купата на Европейската волейболна конфедерация (CEV). Победител в тази група стана полския гранд СКРА (Белхатов) с 15 точки. /БЛИЦ