Националният отбор по волейбол до 20 години записа третата си победа на европейското първенство в тази възрастова група, което се провежда у нас. Тимът на Владимир Николов се наложи над Германия с 3:0 (25:23, 25:17, 25:17). Сред зрителите в зала „Колодрума“ в Пловдив беше и селекционерът на представителния ни мъжки тим Пламен Константинов.

„Лъвовете“ почнаха добре в първия гейм и дръпнаха с шест точки разлика. Последва отпускане и германците стигнаха до изравняване за 21:21. Все пак българите успяха да спечелят частта.

Сривът не се повтори във втория гейм. Тимът на Владимир Николов взе бърз аванс от четири точки, а след това дори увеличи преднината си и повече с 2:0. Българите започнаха силно и третата част. Германците опитаха да се върнат и намалиха само на две точки изоставането си, но в крайна сметка българите отново взеха голям аванс и стигнаха до успеха.

Пламен Шекерджиев се отличи с 15 точки (4 аса). Със същия точков актив завърши и Радослав Парапунов, който направи 1 ас. Егор Погачев реализира 10 точки за Германия.

Утре тимът на Владимир Николов играе с Полша, а германците срещат Украйна. Крайният изход от тези мачове ще определи и участниците в следващата фаза на европейското първенство.