Трета поредна победа над Румъния завоюва националният отбор на България за девойки старша възраст. Състезателките на Петър Дочев се поздравиха с успех с 3:1 (25:23, 22:25, 25:22, 25:21) в контролата, състояла се в Самоков. Изигра се и пети допълнителен гейм, по договорка на двата щаба, в който румънките победиха при резултат 15:9.
 
В днешната, трета и последна, контрола срещу румънките проверка Дочев заложи на резервите от самото начало на двубоя. Въпреки отсъствието на някои от лидерките в отбора, техните съотборнички извоюваха победата.
 
Най-резултатни за националния отбор на България станаха Рачковска и Николова, реализирали и двете по 21 точки. По 12 пък добавиха Радка Димитрова и Атанасова. Последната записа на сметката си 5 блока.
 
За тима на Румъния най-добре се представи Теану, която реализира 18 точки. Марин и и капитанката Урсачи, добавиха по 12 точки, като втората се отличи и с 4 блока.
 
На българските девойки им предстои още една приятелска среща, преди европейската квалификация в Самоков. В понеделник, в зала „Арена Самоков” националките играаят с женския тим на “Левски”.
 
Припомняме, че националният отбор вече записа победа срещу този съперник, по време на лагера си в Казанлък, когато грабна победа с 3:0. Тогава се изиграха и два допълнителни гейма, които пък бяха в полза на “Левски”.