Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години стартира на европейското първенство в Черна гора. Тимът, воден от Десислава Величкова, се наложи категорично над Австрия с 3:0 (25:17, 25:13, 25:23) в първия си мач от група I в Черна гора.

Така най-малките ни „лъвчета“ тръгнаха с 3 точки в своя поток и дадоха надежди за лидерските позиции. Първите два от крайното класиране в двете предварителни групи на Евроволей U17 се класират за финалната четворка на шампионата. Други двубои не се играят.

Във втория си мач от груповата фаза волейболистите на България срещат Естония. Двубоят е на 20 юли от 18:30 часа.

Нашите момчета доминираха изцяло в мача, като не изпуснаха инициативата нито за момент. 

В първите два гейма волейболистите ни взимаха солидна преднина, като в средата водеха с голяма разлика. След това ги затваряха безпроблемно.

В третата част България отново тръгна ударно с 8:4, но след това австрийците стояха малко по-близо до тима ни. В заключителните минути нашите водеха с 23:20, но допуснаха съперника да се доближи на точка. В крайна сметка националите ни показаха устойчивост и не опуснаха обрат. Наложиха волята си с 25:23, а с това взеха чиста победа.

Реализатор за победата на България бе Константин Манолев с 13 точки ( 1 ас, 2 блока). Жасмин Величков добави 10 точки за успеха ( 1 блок).