Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев разкри трите варианта за нов селекционер на женския ни национален отбор по волейбол. Те бяха избрани измежду 11 кандидатури. Именно тези 3 варианта са хората, с които ще бъдат водени разговори, а и които утре ще бъдат съобщени на УС на централата. Изборът ще бъде направен на нова сбирка на управата около 15-16 февруари.

"Вариантът отново българин да е начело на националките е тандемът Радо Арсов и Антонина Зетова. Знаете преди Нова година те подадоха съвместната си кандидатура за работа като екип. Зетова в момента е помощник треньор на ЦСКА, а Арсов е начело на 11-тия във Франция Вандовър Нанси", заяви Любо Ганев специално за Дарик радио и dsport.

От чуждестранните кандидати фаворит е 51-годишният Лоренцо Мичели. За последно той води националния отбор на Естония, но на клубно ниво в момента вече втори сезон е наставник на Ева Янева във Волеро (Льо Кане). Преди това италианецът бе начело на Жежув в Полша, Модена в Италия, Тефъл Сопот в Полша, Екзашибаши в Турция, Бергамо, Падова и Фалконара на Апенините. Мичели е помощник треньор на националния тим на Италия периода 2003-2010.

Третото име, което ще бъде подложено на дискусия при избора, е 42-годишният Никола Негро. Той също е  италианец, като се нареди сред вариантите след като Гърция ни изпревари и парафира с Марчело Абонданца. Кариерата на Негро преди 19 години започва като статистик на Ботуша, след това стана помощник треньор на клубно ниво, но е бил и асистент за период от 2 години в националния на Турция. 2008-ма година за първи път става старши треньор като поема Самбуко в Италия, след това води Трефл Сопот в Полша, Азерай Баку в Азербайджан, Горница в Полша, Имоко Волей (Конеляно) в Италия. По-късно се връща в Полша във Вроцлав, а след това отива в Словения като треньор на Калцит, минава за кратко през Румъния и Букурещ, а вече трети сезон е начело на Итамбе Минас в Бразилия.