ЦСКА (София) спечели турнира по волейбол за Купата на Красимир Димитров, който бе за момчета до 15 години и се проведе в столичната зала "Триадица". Състезанието е в памет на бившия ни национал, волейболен деятел и вицепрезидент на БФВ, като това бе седмото издание.

До този развой се стигна след като в първия полуфинал от надпреварата "червените" победиха Миньор (Перник) с 3:0 и се класираха за финал, информира BGvolleyball. В другия полуфинал представителите на Виктория Волей (Пловдив) надделяха срещу "Левски Бол" (София) също с 3:0 и достигнаха до спора за първото място.

На финала "червените" надвиха Виктория Волей с 3:0 (26:24, 25:21, 25:21), като триумфираха в надпреварата, а пловдивчани останаха със сребърните медали.

В малкия финал съставът на Миньор (Перник) победи "Левски Бол" (София) с 3:0 (25:20, 25:23, 25:22). По този начин перничани спечелиха бронзовите медали, а "сините" останаха четвърти в класирането. Двубоят бе също толкова равностоен, като волейболистите на Миньор надделяваха във важните моменти и затвориха и трите гейма и мача в своя полза.

В спора за пето място Марек (Дупница) победи Славия (София) с 2:0, като се игра до два спечелени гейма. Така дупничани завършиха пети, а "белите" останаха на шесто място в крайното класиране.

Всяка година турнирът Красимир Димитров се провежда винаги преди държавните финали, като се смята за основен индикатор за моментното състояние на участниците преди финалите за съответната възраст. В него участват шест от най-добрите отбори за съответната възраст, като представянето на състезателите носи информация на треньорите. Така турнирът се е превърнал във важен елемент от календара на подрастващите, като се чака с нетърпение от всички, а често класирането от турнира  се припокрива и на държавните финали.