Волейболната ни федерация иска да изгради национален център за националните отбори. Вече има подготвени примерни проекти за база в София. Основният проблем е свързан с финансирането, защото изграждането на този център може да стане единствено с държавна помощ.

Националният комплекс трябва да разполага със собствена зала, фитнес, леглова и хранителна база. Подобни съоръжения има във всички европейски държави. Център за подготовка на представителните отбори искаше да направи и президентът на федерацията по баскетбол Михаил Михов. Покойният вече бизнесмен бе харесал парцел край магистралата между София и Пловдив.

В момента волейболните национали се готвят в тренировъчната зала към новата зала на 4-и километър. Състезателите от разширения състав посещават и фитнеса на олимпийския шампион Гълъбин Боевски. От другата седмица избраниците на Радостин Стойчев ще се преместят във Варна. В двореца на културата и спорта ще бъде подготвен фитнес с оборудването , което бе купено от БФВ миналата година. По препоръка на Стойчев са поръчани и допълнителни уреди.

До две седмици трябва да пристигне и нова машина за изпълнение на сервис. Става дума за последния модел, който е доста по-усъвършенстван и предлага много възможности. Машина за сервис бе поръчана още когато Мартин Стоев бе начело на тима./БЛИЦ