Българският национален отбор по волейбол излиза в 21:25 часа срещу Германия във втория си мач от Група „F” на световното първенство в Полша. Победата над немците в Катовице е задължителна за тима на Пламен Константинов, ако искаме да запазим шансове за място в тройката на групата, което гарантира продължаване напред в турнира. 
 
Преди 20 години спряхме Германия по пътя към полуфиналите на световното първенство, но по футбол. Тогава ние продължихме напред. Сега се нуждаем от подобен успех. Германците вече ни водят с четири точки в класирането, след като вчера отстъпихме с 0:3 над Бразилия, а тимът на Витал Хайнен надви Китай без загубен гейм. Загуба днес почти сигурно гарантира, че играчите на Пламен Константинов отпадат от световното първенство.
 
Неприятното е, че немците са в серия от пет поредни победи на световното първенство. До момента това никога не беше постигано от волейболните национали на Германия след обединението. Преди това подобна серия е правена само от волейболистите на ГДР през 1966 и 1970 г.
 
България задължително трябва да спре тази историческа победна серия на Германия, за да има шансове за класиране в следващата фаза на шампионата. Срещу Бразилия българските волейболисти записаха негативно постижение за историята.
 
„Лъвовете“ прекъснаха серията си от 32 поредни мача на световно първенство, в които са печелили поне един гейм. За първи път от 16 години загубихме с 0:3 мач на Световно. За последно чиста победа над нас на такъв шампионат беше записвала Русия.
 
Германия – България
 
Днес от 21:25 часа по „Диема
Катовице, зала „Сподек“


101.jpg

ГЕРМАНИЯ
БъЛГРИЯ
1.Лукас КАМПА
1.Андрей ЖЕКОВ
2.Гьорги ГРОСЕР
2.Тодор АЛЕКСИЕВ
3.Себастиан ШВАРЦ
3.Николай ПЕНЧЕВ
4.Денис КАЛИБЕРДА
4.Цветан СОКОЛОВ
5.Макс ГЮНТЬОР
5.Тодор СКРИМОВ
6.Маркус БЬОМЕ
6.Теодор ТОДОРОВ
Либеро:  Маркус ЩОЙЕРВАЛД
Либеро: Теодор САЛПАРОВ
Резерви: Дирк Вестфал, Себастиан Кюнер, Йохен Шьопс, Фердинанд Тиле, Тим Брошог
Резерви: Добромир Димитров, Мирослав Градинаров, Данаил Милушев, Светослав Гоцев, Мартин Божилов
Селекционер: Витал Хайнен
Селекционер: Пламен Константинов