Ивайло Стефанов ще пропусне волейболното дерби между ЦСКА и Левски, което е от 17:00 часа днес в зала "Васил Симов". Ветеранът и най-добър играч на "червените" получи контузия на коляното на тренировка преди визитата на Нефтохимик, като все още не е възстановен. 43-годишният Стефанов все пак ще е в групата за дербито, но ще подкрепя тима си само от скамейката.

Мястото на посрещача в основния състав на Александър Попов най-вероятно ще заеме Бойко Бонев. И за двата отбора мачът е важен, като евентуален успех на „сините", водени от Андрей Жеков, ще запази шансовете им за участие в плейофите. В класирането ЦСКА е осми с 15 точки, а Левски - девети с едва 7.

„Преди няколко месеца ние бяхме фаворити. Сега Левски е фаворит за успеха. Това не означава, че ще излезем в ролята на губещи. Дано и залата да е пълна и да може да се преборим за победата. Нашата цел е да наложим още млади играчи и да можем да ги продадем в чужбина, за да подобрим финансовото състояние на клуба. Не е нормално двата гранда да се борят за място в плейофите, но съм сигурен, че скоро мачовете ни с Левски ще са за първо и второ място", коментира преди дербито Сашо Попов.

Очаква се на трибуните на „Васил Симов” да има около 500 зрители, но без такива на Левски. Феновете на "сините" не проявяват особен интерес към дербито и по този начин тимът на Андрей Жеков ще остане „сам” в залата днес. За сравнение, сблъсъкът от петия кръг на НВЛ в „Христо Ботев” бе превърнат в домакински от страна на "червените", които изпълниха едната трибуна на съоръжението.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за волейболната Суперлига - ТУК !!!