Шампионът ЦСКА победи драматично „Левски” Волей с 3:2 (25:20, 23:25, 29:27, 23:25, 15:13) в първи мач от четвъртфиналната серия помежду им във волейболната Суперлига за мъже.

По този начин „армейците” взеха частичен реванш от „сините” за загубата с 1:3 гейма преди седмица в полуфинала за Купата на България. С успеха си днес „червените” поведоха с 1:0 победи и се нуждаят от само още една, за да се класират на полуфиналите.

През първата част "червените" имаха предимство и поведоха с 8:5 при първата техническа пауза, но след второто техническо прекъсване аванса им се стопи на само точка - 19:18. След ас на Джейсън Холдейн и успешна контра за "армейците" резултатът стана 23:19, а това бе достатъчно за домакините да затворят гейма в своя полза.

Във втория гейм тази ситуация се повтори, като отново момчетата на Сашо Попов поведоха с 5:2 след сервис на Джейсън Холдейн, но постепенно "сините" изравниха играта и резултата при 10:10. От тук до края на гейма битката вървеше точка за точка, като в крайна сметка ЦСКА загуби с 23:25 и резултатът в мача бе изравнен.

Волейболистите на Александър Попов стартираха силно и в третия гейм, след като поведоха с 4:1, но не успяха да задържат преднината си и се стигна до равенство 20:20. В крайна сметка обаче "армейците" спечелиха с 29:27 и пак дръпнаха в срещата.

Едва в четвъртата част "сините" успяха да отбележат добро начало, като поведоха за пръв път от началото на мача с 5:3. Три последователни блокади на "червените" доведоха до поредния обрат, като домакините излязоха напред 6:5. До края геймът бе много равностоен, но в крайна сметка ЦСКА падна с 23:25 и мачът отиде в тайбрек.

В решителната пета част "армейците" с 8:6 преди смяната на игралните полета. След това домакините заиграха още по-уверено и разликата скочи на 4 точки в тяхна полза при 10:6. До края на тайбрека ЦСКА не допусна грешки и триумфира с 15:13, за да поведе в серията с 1:0 победи.

Втората среща между двата тима е в петък, като „Левски” ще бъде домакин на ЦСКА в зала „Сиконко”.