ЦСКА победи с 3:1 Ираклис в последния мач на тридневния турнир "Херкулес" в Солун, предаде bgvolleyball. Това бе първи успех на шампионите ни в надпреварата, който осигури и трофея за Пирин Балканстрой, победил по-рано ЕА Патрон с 3:0.

Началният гейм бе и единственият записан в актива на домакините в двубоя с Червените след 25:19. След това избраниците на треньора Александър Попов наложиха волята си - 25:22, 25:21 и 25:22 за крайното 3:1.

Дошлият на проби латвийски посрещач Валтерс Рама бе най-резултатният играч от българския тим. Високият 2 метра и тежък 90 килограма състезател завърши с 16 точки. Централните блокировачи Стоян Самунев и Евгени Иванов завършиха съответно с 11 точки, а вторият - с една по-малко. В този двубой ЦСКА игра почти целия с титулярите си, като единствените смени бяха разпределителят Георги Манчев и либерото Антон Василиев.

Следващата седмица от четвъртък до неделя шампионите на България ще участват на турнира за купа "Балканстрой" в Разлог, където освен домакините от Пирин ще са иранският Сайпа с Мартин Пенев и Иван Станев в състава, и гръцкият Ираклис./БЛИЦ

Състав на ЦСКА: Евгени Иванов 10 точки, Стоян Самунев 11, Валтерс Рама 16, Филип Майо 16, Ивайло Стефанов 6, Николай Иванов 2, либеро Даниел Пеев (61 процента посрещане), Георги Манчев, либеро Антон Василиев (100 процента посрещане).