Волейболистите на ЦСКА спечелиха Купата на България, надигравайки трудно с 3:2 гейма Марек Юнион Ивкони на финала за държавния трофей.

Както е известно, вчера "армейците" елиминираха Левски на 1/2-финалите и стигнаха до битката за трофея, където се изправиха срещу дупничани.

Двубоят в Пазарджик започна отлично за ЦСКА. Възпитаниците на Александър Попов спечелиха първите два гейма, но след това допуснаха изравняване - 2:2. В тайбрека обаче "червените" демонстрираха класата си и стигнаха до крайния успех.

При първото техническо прекъсване Марек Юнион Ивкони имаше преднина от 4 точки - 8:4, но в последствие "армейците" се мобилизираха и изравниха до 11:11, след което Бойко Бонев направи две точки от сервиз, за да поведат "червените" с 14:12. В крайна сметка решаващата пета част бе спечелена от "армейците" с 15:13, което им донесе Купата на България. Както е известно, миналата година ЦСКА загуби финала на надпреварата от Лукойл Нефтохимик. Марек Юнион Ивкони пък никога досега не е печелил държавния трофей.

Най-резултатен за ЦСКА в днешната среща бе Филип Майо с 30 точки, а за Марек Цветан Соколов се отчете с 26. /БЛИЦ