Волейболният отбор на ЦСКА домакинства тази вечер на шампиона на Русия Зенит (Казан). Двубоят е последен от Група "В" на Шампионска лига и ще се играе от 19:30 часа в зала "Арена Самоков". Срещата ще бъде предавана директно по БНТ Сат.

Избраниците на Александър Попов гонят задължителен успех, а за руснаците мача е без значение, тъй като вече си осигуриха класиране напред в надпреварата. При победа ЦСКА има шанс да стане първият български отбор, стигнал до фазата на елиминациите на най-комерсиалния волейболен турнир в Европа. Ако "армейците" стигнат до успеха в Самоков, се класират за 1/4-финал във втория по сила турнир на CEV, а при още по-щастливо стечение на обстоятелствата, при което Тур (Франция) победи с 3:0 гейма Уникаха (Алмерия, Испания), може да се класират и в следващия кръг на Шампионската лига, завършвайки на второто място в Група "B".

За гостуването в България Зенит (Казан) пристигна без треньора си Владимир Алекно, който е останал в Русия заради вирусно заболяване. Извън състава за днешната среща са петима основни волейболисти на тима - американците Лой Бол и Клейтън Стенли, както и руските национали Сергей Тетюхи, Алексей Вербов и Николай Апаликов. /БЛИЦ

Шампионска лига - сезон 2009/10