Волейболният ЦСКА гостува тази вечер на френския Тур в пореден мач от група “В” на Шампионската лига. След изиграването на 4 мача “червените” са на второ място с 2 победи и 2 загуби, а французите са на последното място с 1 успех и 3 поражения. Евентуална победа тази вечер на момчетата на Сашо Попов почти сигурно ще означава класиране за следващата фаза.

Драматично се оказа пътуването на ЦСКА от Испания, където отборът игра срещу Уникаха (Алмерия) в предишния мач, за Франция. Полярните студове, обилните снеговалежи засегнаха топлата Испания и температурата достигна минус 10 градуса.

“Червените” не успяха да излетят на 10 януари вечерта от Мадрид заради лошо време и снежни виелици, като това наложи българите да останат още едни ден в Испания. Много рано вчера сутринта “армейците” все пак успяха да се качат в самолета и около 14:30 часа българско време пристигнаха в Париж.

Съперникът на ЦСКА тази вечер – Тур, има доста проблеми с контузени играчи. Трима от основните волейболисти са аут – посрещачите Марк Шалк и Гийом Кеск, както и центърът Ерве Булч. Те не взеха участие в последния мач на Тур в първенството на Франция. Това принуди треньорът на французите да включи в основната група българинът и юноша на Левски Атанас Търкаланов./БЛИЦ

Група “В”
Днес от 21,30 часа

Тур  (Франция) - ЦСКА
Утре от 18,00 часа
Зенит (Казан) – Уникаха (Алмерия)

КЛАСИРАНЕ

Място Отбор Мачове Победи Загуби Г:Р Точки
1. Зенит 4 4 0 12:3 8
2. ЦСКА 4 2 2 7:10 6
3. Уникаха 4 1 3 7:9 5
4. Тур 4 1 3 7:11 5