Ръководството на волейболния ЦСКА има план за извършване на мащабен ремонт на зала “Васил Симов” това лято.

Александър Попов е готов с проект, който да преобрази остарялото съоръжение и да направи така, че да отговаря на всички критерии за домакинства в Суперлигата. Включително за полуфинали и финали.

През тази пролет червените не успяха да играят в своята зала срещу Монтана и Нефтохимик в битката за титлата и бяха принудени да домакинстват в “Христо Ботев”. Причините – на първо време по-малкият капацитет от минималния изискуем от 800 места, както и липсата на втори изход, откъдето да напуска публиката на гостуващия отбор и съответно да бъде използван като авариен такъв.

Наскоро армейците правиха ремонт на съоръжението си, включващ обновяване на съблекалните и вътрешно боядисване. Той бе на стойност 100 000 лева, но сегашният ще бъде още по-сериозен.

За да се осъществи планът обаче, в ЦСКА държат да подпишат нов договор за концесия за 10 години. Настоящият такъв изтича след 4 г., което не удовлетворява Попов и ръководството на армейците. “Васил Симов” бе прехвърлена от Министерството на спорта към дружеството “Сердика спортни имоти”, което е един вид дъщерно на ведомството. С прехвърлянето обаче срокът на контракта се запази.

“Надяваме се на среща с ръководството на “Сердика спортни имоти”, за да подпишем нов договор. Искаме да имаме някаква сигурност за малко по-далечно бъдеще, за да стартираме подобен ремонт. Омръзна ни всяка година да търсим зала за плейофите и да ни се обяснява, че “Васил Симов” не отговаря. Ще направим така, че да изпълним критериите, но няма как да вложим толкова сериозни средства, без да имаме някакво спокойствие, че след 3 години няма да ни кажат “довиждане”.

Дано възможно най-скоро стигнем до нов договор и започваме работа”, сподели пред “Тема спорт” Попов.