Волейболният шампион ЦСКА е на път да направи нов трансферен удар. След като през лятото привлече Евгени Иванов и си върна Теодор Салпаров, ръководството на клуба е близо до договор с един от най-известните кубински състезатели. Президентът Георги Георгиев разкри, че се водят разговори с Ясер Портуондо, който миналия сезон игра с Виктор Йосифов в Рома.

Двамата бяха титуляри и отборът се върна в елитната италианска Серия А1. Портуондо и Райдел Поей, също играч на столичния клуб, станаха още по-известни, след като избягаха от Варна през 2007 година. Те пристигнаха с кубинския национален отбор и се изнизаха преди втората среща. След това се озоваха в Италия и поискаха политическо убежище, пише “24 часа”.

Единствената пречка пред трансфера на Ясер може да се окаже, ако посрещачът има трудности с пътуването из Европа. От Рома обаче заявиха, че подобен проблем не съществува. Освен това италианците признаха, че Портуондо е свободен да подпише с друг клуб. 27-годишният Ясер дори е изваден от състава на Рома за новия сезон. От ЦСКА опитаха неуспешно да привлекат младата звезда на Пирин Балканстрой Николай Пенчев. Двата отбора ще участват този уикенд на турнир в Солун заедно с домакина Ираклис и Патра./БЛИЦ