Президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров подкрепи идеята за изграждането на съвместен отбор от играчи на Левски и ЦСКА, който да участва в Шампионската лига "Индезит", пише в. “7 дни спорт”. Както е известно, сините шампиони се отказаха от правото си да ползват отпуснатата от Европейската конфедерация уайлд кард и тя отиде при червените. Миналия вторник селекционерът на ЦСКА Александър Попов обяви, че клубът иска да направи селекция от качествени български играчи и не скри апетитите си към някои състезатели на Левски.

“Защо ЦСКА и Левски да не обединят усилията си, заяви Лазаров. - Спомнете си как преди години отбор от състезателки на Левски и ЦСКА, които сега са гръбнакът на женския национален тим, се представи великолепно в турнира за Купата на европейските шампиони. Правилно е, когато един клуб участва в престижни европейски или световни състезания, да може да привлича състезатели от други клубове с цел възможно най-добро представяне.”
 
“Като федерация винаги бихме подкрепили ЦСКА в тези намерения, тъй като нещата стават сложни по отношение на състезателни права и картотекиране. Надявам се, че от Левски Сиконко не биха имали нищо против някои състезатели да бъдат преотстъпени временно, за да може да се засили тимът на ЦСКА. По този въпрос обаче трябва да се водят конкретни преговори между клубните ръководства. Мисля, че идеята на Попов е разумна”, допълва босът на волейболната федерация./БЛИЦ