Шампионките от ЦСКА-Демакс ще защитават титлата си срещу „Левски”, след като победиха като гости Марица (Пловдив) с 3:1 (27:25, 25:13, 20:25, 25:23) в трети решителен мач от полуфиналната серия помежду им. Така „червените” елиминираха пловдивчанки с 2-1 победи.

Първият гейм бе доста равностоен, но „червените” успяха да го спечелят с 27:25. След това момичетата на Юлия Иванова се разиграха и не оставиха никакви шансове на съперничките си във втората част – 25:13.

В третата част домакините от Марица показаха характер и успяха да я спечелят с 25:20, намалявайки резултата. Заключителният четвърти гейм също като първия бе доста равностоен, но в крайна сметка волейболистките на ЦСКА-Демакс го спечелиха с 25:23 и отстраниха Марица.

На финала ЦСКА-Демакс ще се изправи срещу вечния си съперник „Левски” и ще търси първа победа над него през този сезон, за да защити титлата си от миналата кампания. Досега от пет мача ЦСКА-Демакс падна пет пъти, като най-болезнена бе загубата на финала за Купата на България в зала "Христо Ботев".