ЦСКА надигра Дея спорт (Бургас) с 3:2 гейма, в третия решителен мач между двата тима от четвъртфиналната серия в еfbet Супер Волей. Така с общ резултат 2:1 победи „червените“ отстраниха съперника и продължават на полуфинали, където ще срещнат Нефтохимик 2010 (Бургас). Другият полуфинален сблъсък ще противопостави Левски София и Хебър (Пазарджик).

Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов говори след мача:

"Разбира се, че съм доволен, че отстранихме Дея. През втория полусезон отборът на Дея заприлича на този фаворит, за който се считаше през август, когато събраха тази селекция. Нас никой не ни поставяше в сметките. Но момчетата се бориха. Имаме един състезател, който може да стане много добър играч на международно ниво. Но останалите също играха, през какви ли не перипетии изпаднахме в тези мачове. Адмирации за целия отбор.“

„Пореден тайбрек реши този сблъсък. Явно са равностойни двата тима. Съперникът ни превъзхожда с едно, ние него с друго. Заслужавахме да завършим тайбрека по начина, по който го започнахме, но все пак накрая стана драматично и интересно за зрителя."

„Ще бъде много трудно срещу Нефтохимик на полуфинала. Ние сме изтощени, те са емоционално заредени.“