Мъжкият волейболен отбор на ЦСКА отново ще играе в Шампионската лига през следващия сезон. Това съобщи официалният сайт на Европейската конфедерация.

Участието на "червените" в най-престижният турнир в Европа става благодарение на "уайлд кард" (б.а. - покана) от страна на европейската централа. След спечелване на титлата в България, "армейците" подадоха документи до ЦЕВ за участие в Шампионската лига, които за радост на хилядите фенове у нас, бяха одобрени. През изминалия сезон съставът, воден от Александър Попов стигна до полуфинал на турнира за Купата на ЦЕВ, като с това постижение българския тим получи признание чрез нова покана за ШЛ.

Освен българските шампиони, за новия сезон още три отбора от Европа получиха покани за участие - Дженерали Хахинг (Унтерхахинг, Германия ), Будванска Ривиера (Будва, Черна гора), Ремат Залау (Румъния).

Общо 24 отбора от 16 страни се впускат в надпреварата, която стартира през октомври. Италия е единствената нация, която е представена с три тима. За предстоящия сезон има и три отбора-новобранци - Еуфони (Асе-Леник, Белгия), Локомотив (Новосибирск, Русия) и шампионът на Сърбия Партизан (Белград). Жребият е точно след месец - на 1 юли.