Волейболистите на ЦСКА надвиха у дома Пирин Балканстрой (Разлог) с 3:1 (25:19, 21:25, 25:16, 25:20) и изравниха полуфиналната серия помежду им на 1-1 победи. Така възпитаниците на Александър Попов докараха нещата до трети решителен мач, който ще е в понеделник (9 април) от 17:30 часа в Разлог. Двубоят ще бъде предаван пряко по телевизия БНТ Свят.

По този начин бенефисите на Евгени Иванов и евентуално Николай Иванов се отлагат. Спортният министър Свилен Нейков наблюдава част от мача в зала „Васил Симов“, където бяха още мениджърът на националния отбор Георги Събчев и част от играчите на Левски волей, които са в разширения състав на Радостин Стойчев.

С мощната подкрепа на своите привърженици „армейците” поведоха още в началото на първия гейм и не допусна изненада до самия му край, за да го спечели с 25:19. Гостите започнаха ударно втория гейм и дръпнаха с 3:0, но след това ЦСКА съумя да изравни след нова серия от начален удар на младия Георги Сеганов и впоследствие поведе с 6:3. Първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за ЦСКА, но постепенно Пирин изравни играта и поведе с 16:13 при втората техническа пауза. До края на гейма гостите от Разлог запазиха преднината си и го спечелиха с 25:19, за да изравнят резултата в мача на 1-1.

Третата част започна доста равностойно, като двата отбора се захапаха точка за точка. Все пак Пирин излезе напред при първата техническа пауза - 8:7. Гостите успяха да дръпнат с две точки за 11:9, но ЦСКА се стегна и обърна до 16:14 при второто техническо прекъсване в гейма. След две бомби от сервис на Джейсън Холдейн „армейците” дръпнаха с 4 точки и в крайна сметка спечелиха гейма с 25:16.

ЦСКА започна много добре четвъртия гейм и поведе с 4:2, а при първото техническо прекъсване водеше само с 8:7. Постепенно „червените” увеличиха аванса си на 4 точки при 12:8 и до края на гейма не допуснаха обрат, за да спечелят тази част с 25:20, а с това и мача.