Мъжкият волейболен тим на ЦСКА стана за 29-и път шампион на България, след като победи Пирин Балканстрой (Разлог) с 3:1 гейма (24:26, 25:18, 27:25, 25:17) при гостуването си в зала "Септември".

Така с общ резултат 2:0 успеха във финалната серия "червените" спечелиха титлата и отново триумфираха на най-високото стъпало в родния шампионат. "Армейците" завършиха сезона в Суперлигата без нито един загубен мач.

За ЦСКА това е втори златен дубъл. Селекцията на Александър Попов преди около месец спечели Купата на България и за втора поредна година обра всички трофеи у нас.

Мачът е Разлог не започна никак добре за "армейците", които позволиха да бъдат надиграни в първия гейм. Волейболистите от Пирин стартираха неуверено в срещата, като до второто техническо прекъсване изоставаха с 3 точки - 13:16. Впоследствие обаче домакините се вдигнаха на щурм, като използваха последвали грешки на противника изравниха играта при 22:22. С добри отигравания на Благовест Катранджиев и Николай Пенчев равенството продължи до 24:24, а влезлият за сервис Добромир Добрев изненада съперника с отличен начален удар и бе в основата на спечелването на този гейм с 26:24.

Във втората част обаче устрема на домакините спря, като настъпи рязък обрат в концентрацията им. Волейболистите от ЦСКА взеха голям аванс - 22:14, като безпроблемно стигнаха до 25-ата точка и изравниха резултата - 1:1 гейма.

В третата част домакините отново се опитаха да се противопоставят на "армейците", като поддържаха равностойна игра, а след второто техническо прекъсване поведоха с 19:16. Грешка на Ники Пенчев обаче, който изкара топката в аут за точкова атака, спря превъзходството им, като те бързо допуснаха да бъдат застигнати - 19:19. Отново, както в първия гейм, играта се завърза и вървеше точка за точка. След психологическото равенство 24:24, обаче този път пиринци не издържаха на напрежението и след като поведоха с 25:24, допуснаха да бъдат надиграни, а с това ЦСКА поведе с 2:1 гейма - 27:25.

В последната част вече нямаше същия заряд на противодействие от страна на домакините и това улесни "армейците" да надделеят, а с това да спечелят мача и шампионската титла.

Пирин Балканстрой (Разлог) - ЦСКА 1:3 (26:24, 18:25, 25:27, 17:25)

Пирин Балканстрой: Константин Митев, Йордан Желязков, Благовест Катранджиев, Николай Пенчев, Георги Чалъков, Костадин Гаджанов - Атанас Митрев-либеро (Добромир Димитров, Валентин Димов, Стойко Стоянов)
Треньор: Мирослав Живков

ЦСКА: Николай Иванов, Филип Мейо, Ясер Портуондо, Ивайло Стефанов, Стоян Самунев, Теодор Тодоров - Антон Василиев-либеро (Светозар Иванов, Георги Манчев)
Треньор: Александър Попов