ЦСКА ще разчита на четири нови попълнения за предстоящия сезон в efbet Супер Волей. Тимът започна с тренировките преди два месеца и изигра няколко контролни срещи, пише сайтът на клуба.

Подготовката за новия сезон продължава с участие в турнира „Борис Гюдеров“. Отборът е в почти пълен състав, като единствения отсъстващ е либерото Мартин Божилов, който е част от националния отбор и е на олимпийската квалификация в Сиан, Китай.

Именно опитният Божилов е и едно от новите попълнения на ЦСКА за този сезон. 35-годишното либеро се завръща в клуба след 4 сезона пауза, в които бе част от Монтана. Националът има три години като част от „червените“ – от 2016 до 2019 г.

Друг от волейболистите, които се завръщат в ЦСКА, е Стойко Ненчев. Централният блокировач е на 38 години и е висок 200 сантиметра. Той е юноша на „армейците“, като игра за клуба до 2010 година и има две титли с екипа на родния тим. След няколко сезона в чужбина, той премина в Хебър, където игра за последно през миналата година и също спечели две титли.

В ЦСКА този сезон ще бъде и кубинският посрещач Хорхе Гарсия. Той е на 32 години и е висок 204 сантиметра. Пристига от индонезийския Джакарта ЛавАни.

Четвъртото попълнение е Страхиня Бързакович. Сръбският диагонал е на 29 години, висок е 202 сантиметра и атакува с лява ръка. За последно той бе част от швейцарския Женева.

В тима ще бъдат картотекирани и юноши на клуба – Кристиян Андреев и Любомир Златков.

Първият мач на ЦСКА за новия сезон е предвиден за 21 октомври. „Червените“ приемат Монтана от 18:00 часа.

СЪСТАВЪТ ЗА СЕЗОН 2023/2024

Разпределители: Делчо Раев, Владимир Станков

Посрещачи: Християн Великов, Ивайло Стефанов, Иван Колев, ХОРХЕ ГАРСИЯ (Куба), Симеон Александров, Кристиян Андреев и Любомир Златков

Диагонали: Иван Чолев, СТРАХИНЯ БЪРЗАКОВИЧ (Сърбия)

Централни блокировачи: СТОЙКО НЕНЧЕВ, Тодор Костов, Иван Михал (Хърватия)

Либера: Валентин Пейчев, МАРТИН БОЖИЛОВ