ЦСКА загуби първия си мач в тазгодишното издание на Шампионската лига. "Червените" паднаха като гост на  Унтерхахинг в Германия с 0:3 гейма (18:25, 18:25, 14:25).

Двата тима започнаха равностойно, като точките се движеха в рамките на 1-2 в полза на някои от тимовете. Новата звезда на “червените” Портуондо не впечатли с изявите си, но ветераните Евгени Иванов и Ивайло Стефанов играха на ниво.

След техническата пауза немците успяха да дръпнат с 19:16. След успешни атаки те поведоха с 23:17 и до края на гейма “армейците” успяха да вземат само точка.

Вторият гейм се разви още по-зле за ЦСКА. Посрещането не вървеше и от там започнаха мъките на отбора. Унтерхахинг постепенно поведе с 10:6. Сашо Попов поиска прекъсване, но и то не помогна. Следващата почивка за българския тим бе вече при 14:8. Последваха две точки за немците и техническо прекъсване, на което имаха солиден аванс – 16:8.

В края на гейма треньорът на българите замени Пушката и Стефанов с Теодор Тодоров и Рама. При пасив от 6 точки – 14:20 почивка получи и Самунев, на чието място се появи Светозар Иванов. Това не промени ситуацията на терена и след ас домакините взеха втория гейм – 25:18.

Третият гейм се разви по идентичен начин с първите два. На първото техническо прекъсване немците водеха с 8:6, а след него започнаха да увеличават преднината си. При 7:11 Сашо Попов поиска почивка. ЦСКА обаче не намери сили да се противопостави на добрия блок и сервис на противника и втората техническа пауза губеше с 9:16. Разликата стана 10 точки в ущърб на родния тим при 21:11. В крайна сметка ЦСКА загуби и третия гейм и то с 14:25./БЛИЦ

ЦСКА: Николай Иванов, Филип Майо, Ясер Портуондо, Ивайло Стефанов, Евгени Иванов, Стоян Самунев, либеро Теодор Салпаров