ЦСКА спечели шампионската титла за девойки старша възраст на завършилото Републиканско първенство в Казанлък. На финала "червените" победиха Марица (Пловдив) с 3:2 гейма (22:25, 18:25, 25:22, 25:13, 16:14) и триумфираха за пореден път на най-високия връх в тази възраст.

Спорът за златото бе повторение на миналогодишния финал, но с огромната разлика, че двата тима сътвориха истински шампионски сблъсък.

Зала "Арсенал" в Казанлък бе изпълнена докрай с фенове, а агитките на двата съперника вдигнаха градуса на атмосферата.

Волейболистките на Марица, които в по-голямата част са на възрастта на девойките младша, за малко да поднесат голямата изненада.

"Червените" за пореден път пък демонстрираха шампионския си дух, като направиха невероятен обрат и спечелиха мача от 0:2 до 3:2 гейма, пише bgvolleyball. Своята голяма класа момичетата на Атанас Лазаров показаха в тайбрека и най-вече при при психологическото равенство 14:14. Маричанки не устояха на това развитие и допуснаха да бъдат надиграни. В решителните моменти точка от атака на Гергана Димитрова и пускане на разпределителката Даниела Кънчева донесоха крайната победа и шампионската титла за ЦСКА. /БЛИЦ