Мъжкият волейболен ЦСКА продължава да е непобеден в Суперлигата на България вече девет кръга от началото на сезона. Тази вечер шампионите се справиха и с доскорошния водач в класирането Марек Юнион-Ивкони (Дупница). 61 минути бяха достатъчни на "червените" да победят с 3:0 гейма (25:23, 25:16, 25:21).

Треньорът Александър Попов не подцени мача и изигра срещата с титулярната си седморка. Единственото отсъствие от седемте, които започваха за ЦСКА напоследък, бе Стоян Самунев, но вместо него, двубоя изигра националът Теодор Тодоров. Попов предприе само една смяна в целия мач, като към края пусна в игра Андрей Николов.

Найден Найденов също не използва много правото си на смени и само извади диагонала Минчо Минчев, като в третия гейм Тодор Вълчев се премести на неговата позиция, а резервата Георги Елчинов влезе да посреща. ЦСКА надигра Марек най-вече с по-успешни атака и блокада, докато дупничани отчетоха по-добри показатели на посрещане и на сервис, пише bgvolleyball. Топреализатор на срещата стана диагоналът на шампионите Филип Майо с 14 точки, асистиран от четворките Ясер Портуондо и Ивайло Стефанов с по 13. За Марек центърът Мартин Иванов отбеляза 9 точки.

Докато ЦСКА остана начело в класирането, загубата влоши геймовото съотношение на Марек и момчетата на Найден Найденов отстъпиха 3-ото място на Монтана, като двата тима имат по 19 точки, но Марек е и с един изигран мач повече. В класирането прави впечатление, че отборите от трето до седмо място са се вместили в рамките на само 2 точки. /БЛИЦ