В последната среща от груповата фаза на женския турнир за Купа България в зала "Васил Симов" в столицата, класиралите се още вчера за полуфиналите отбори на Левски Сиконко и ЦСКА завършиха при резултат 0:3 гейма (26:28, 13:25, 13:25) и така си разпределиха съперниците в утрешните полуфинали. Очакваният победител в Група "А" ЦСКА ще играе с Марица (Пловдив), а вторият Левски - със съгражданките от Локомотив.

Символичните домакини във вечното дерби Левски тръгнаха добре в мача и на двете технически прекъсвания в първия гейм водеха с 8:7 и 16:11. След 21:17 обаче с 4 поредни точки ЦСКА изравни, а при 22:23 и поведе в резултата.

Двата отбора се захапаха точка за точка, но отново "червените" стигнаха първи до пробив и взеха гейма с 26:28, пише volleyball.bg. Оттук нататък на терена имаше само един отбор - този на ЦСКА. Настоящият носител на трофея не намери повече сили да се бори с класния си съперник и позволи в следващите два гейма да бъде разгромен с разлика - по 13:25. Последната точка дойде от хитро пускане през блокадата на игралата отлично в този двубой Добриана Рабаджиева.

За отбора на Левски остана само радостта от 19-ия рожден ден на либерото Кристин Колчагова. /БЛИЦ