Волейболистките на ЦСКА спечелиха Купата на България, след като на финала победиха домакина Казанлък Волей с 3:2 гейма (17:25, 27:25, 25:19, 28:26, 15:13). Зрелищният финал се игра в препълнената до краен предал зала "Арсенал" в Казанлък.

Домакините напълно доминираха в първите два гейма и ги спечелиха с по 25:17. В първата част господарка на терена беше Кристина Тотева с 3 точкови блокади и 100% в нападение, а във втората – Ася Динова с 8 точки. В третия гейм двата отбора се захапаха точка за точка до първото техническо прекъсване. След това обаче ЦСКА бе по-добрият отбор и с великолепна игра на Гергана Димитрова и Симона Димитрова спечели гейма с 25:19. И четвъртата част започна равностойно с леко предимство за софиянки. При 9:7 обаче Симона Димитрова получи жълт картон и така помогна на домакините да се задържат в играта. Лютата битка за всяка точка продължи до края на гейма, като Казанлък Волей изпусна да се възползва от два мачбола, след което "червените" на свой ред изтърваха един геймбол, но при втория Кристиана Петличка с блокада донесе изравняването при 28:26.

Битката продължи и в тайбрека. Симона Димитрова забиваше нахъсана до краен предел, а домакините драпаха до последно със сетни усилия да оцелеят, но не успяха. При 15:13 ЦСКА ликуваше, а сълзите бяха в очите на волейболистките и от двата отбора. "Червените" се радваха, докато казанлъчанки тъгуваха, след като пропуснаха отличен шанс да спечелят исторически трофей. Както е известно, на 1/2-финалите Казанлък Волей детронира миналогодишния носител на Купата Марица, докато ЦСКА се справи с "Левски Волей".

Топреализатор на финала стана Гергана Димитрова с 24 точки за победителките, а Симона Димитрова добави 23. Силвия Кьосева впечатли със 7 точкови блокади. Славина Колева бе най-резултатна за Казанлък Волей с 20 точки.